NEOLIT JE ŘADA MODERNĚ ZPRACOVANÝCH VÍN, S DŮRAZEM NA JEJICH ODRŮDOVOST. JSOU ZPRACOVÁVÁNA KVAŠENÍM PŘI NIŽŠÍCH TEPLOTÁCH V NEREZOVÝCH NÁDOBÁCH BEZ APLIKACE ASVK. JDE O VÍNA  SE ZBYTKOVÝM CUKREM Z ODRŮD TRAMÍN ČERVENÝ, HIBERNAL A KERNER.  

NA ETIKETĚ JE VYOBRAZENA NÁDOBA NEOLITICKÉ KULTURY S LINEÁRNÍ KERAMIKOU, JEJÍŽ STÁŘÍ SE ODHADUJE NA 7 TIS. LET A BYLA NALEZENA V DLUHONICÍCH U PŘEROVA

MEZOLIT JE ŘADA UNIKÁTNÍCH VÍN ZPRACOVÁVANÝCH TECHNOLOGIÍ SUR LIE. PRO VÝROBU TĚCHTO VÍN JSOU POUŽÍVÁNY ODRŮDY CHARDONNAY, TRAMÍN ČERVENÝ A KERNER.  

NA ETIKETĚ JE VYOBRAZENO MEZOLITICKÉ ŠÍDLO.

PALEOLIT JE ŘADA UNIKÁTNÍCH SUCHÝCH VÍN ZPRACOVÁVANÝCH V DŘEVĚNÝCH SUDECH, NEBO KERAMICKÝCH NÁDOBÁCH S DŮRAZEM NA JEJICH AUTENTIČNOST PRO VÝROBU TĚCHTO VÍN JSOU POUŽÍVÁNY ODRŮDY RULANDSKÉ MODRÉ, CHARDONNAY A TRAMÍN ČERVENÝ.   

NA ETIKETĚ JE VYOBRAZEN MAMUT, JAKO SYMBOL PŘEROVA - PŘEDMOSTÍ, JEDNOHO Z NEJVÝZNAMNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH NALEZIŠŤ PALEOLITICKÉHO LOVCE MAMUTŮ

EPES RADES (Z NĚM. ETWAS RARES)JE ŘADA UNIKÁTNÍCH, SUCHÝCH VÍN VÝJIMEČNÝCH ROČNÍKŮ S VYSOKÝM POTENCIÁLEM ZRÁNÍ. TATO VÍNA BY MĚLA PŘEDEVŠÍM VÝRAZNĚ ODRÁŽET TERROIR VINICE NA ŽERNAVÉ.




Dárková krabice s originálním logem, paleolitickými motivy a originálním textem popisujícím historii Předmostí jakožto jedno z nejvýznamnějších světových nalezišť lovců mamutů od přerovského archeologa Mgr. Zdeňka Schenka.

( celý text najdete na našich stránkách v okénku Předmostí )

Tento obal lze použít pouze na láhve typu alsaská pistole      

momentálně není k dispozici 

Aktuální seznam vín k dispozici, podrobný popis níže u konkrétních 

DOBA LEDOVÁ 2023 cuvée polosuché    300,-

TRAMÍN ČERVENÝ 2023 polosuché.         270,-

MAMUT NA SLÁMĚ bílé sladké 0,2l           380,-
CHARDONNAY 2022 bílé suché.      300,- 

PINOT NOIR 2018 suché                              300,- 


MAMUT NA SLÁMĚ 2021

Moravské zemské bílé sladké

alk. 10,5%,   zb.cukr 228,5 g/l,   kys.5,3 g/l , 

bezcukerný extrakt 42,7g/l

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie : Hrozny byly sklizeny během října 2021 a následně sušeny na slámových roštech. Lisování proběhlo na dvakrát, po třech a čtyřech měsících sušení. Průměrná cukernatost moštu dosáhla krásných 40°NM.

Následně víno kvasilo a zrálo na novém barikovém sudu Seguin Moreau a nerezovém tanku s obranými rozinkami.


Víno má nádhernou až jantarovou barvu a vynikající viskozitu. Komplexní vůně medu, rozinek a kandované pomerančové kůry dává tušit bohatosti chutí. Plnost, medovost a kořenitost dominují v dochuti která nemá konce.

Toto výjimečné víno doporučujeme podávat tradičně k dezertům a k sýrům s modrou plísní jako Roquefort a Gorgonzola. Výborná je též kombinace s foie gras a karamelizovanými jablíčky.

cena - 380,-                                             momentálně k dispozici


TRAMÍN ČERVENÝ 2020

Moravské zemské bílé suché 

alk. 13,5% zb.cukr 4,8 g/l kys.4,7 g/l

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie : 21 NM při sklizni, 1 den macerace rmutu, spontánní kvašení, 7 měsíců na veškerých kvasnicích v akátovém sudu. 13% vína tvoří 14 dnů macerované hrozny Tramínu, víno následně zrálo 7 měsíců na dubovo - akátovém sudu.



                                                                vyprodáno

CHARDONNAY 2020

Moravské zemské bílé suché 

alk. 13% zb.cukr 0,2 g/l kys. 5,4 g/l 

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie: 20,5NM při sklizni, hyperoxidace, spontánní kvašení, jmf, 8. měs. na veškerých kvasnicích na barikovém sudu Seguin Moreau (třetí plnění ), 1 x týdně battonage. 




vyprodáno

ORANGE MAMUT 2020


Moravské zemské oranžové suché 

alk. 13,5% zb.cukr 0,7 g/l kys. 4,5 g,/l 

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie: 21 NM při sklizni , 14 dnů macerace rmutu, 8. měs. na kvasnicích v dubovo - akátovém sudu, použitá SO² 30mg/l.



vyprodáno

PINOT NOIR claret 2020


Moravské zemské suché 

alk. 13,5% zb.cukr 0,4 g/l kys. 6,1 g,/l 

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie: 21 NM při sklizni, pomletí, okamžité lisování, spontánní kvašení, spontánní jmf 8. měs. na veškerých kvasnicích na dubovo-akátovém sudu.



cena - 250,-                                             momentálně k dispozici

HIBERNAL 2020

Moravské zemské bílé polosladké

alk. 12,5% zb.cukr 25,8 g/l 6,9 g/l 

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie : 21,5 NM při sklizni, 2 dny macerace rmutu, spontánní kvašení, 6 měsíců na veškerých kvasnicích.

vyprodáno

PINOT NOIR 2019

Moravské zemské červené suché

alk. 13% zb. cukr 0,2 g/l kys. 5,1 g/l 

Přerov - Předmostí : Na Žernové 

technologie: 20,5 NM při sklizni, spontánní kvašení, spontánní jmf 12. měs. na veškerých kvasnicích, 6. měs. na dubovo-akátových sudech, část na barikovém sudu Seguin Moreau. Nečeřené, nefiltrované.



vyprodáno

TRAMÍN ČERVENÝ 2019 MEZOLIT

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 25.9 2019 při cukernatosti 19,5°NM.

Technologie - 2 dny macerace, spontánní kvašení, zrání vína na veškerých kvasnicích  8 měsíců na novém akátovém sudu

Popis vína - zlatavá barva, vůně muškátových hroznů, lipového medu s výraznou kořenitostí a jemnou zemitostí.

alk. 12,5%, kys. 5,0 g/l, zb. cukr 5,5 g/l

vyprodáno


DOBA LEDOVÁ CUVÉE         2019 polosuché

CUVÉE 2/3 KERNER 19°NM spontánní kvašení na nerezovém sudu, 1/3 CHARDONNAY 21° NM spontánní kvašení na dubovo akátovém sudu včetně JMF. Obě vína zrála 8 měsíců na veškerých kvasnicích .
Popis vína - nádherné harmonické víno plné citrusů, broskví a minerality.


alk. 12,5%, kys. 5,4 g/l, zb. cukr 11,9 g/l

cena - 320,-                                                           vyprodáno

HIBERNAL 2019 

je již vyprodán :-(

ORANGE MAMUT 2018 

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 28.9.2018 při cukernatosti 20,5°NM.

Technologie - 14 dnů kvašení rmutu Tramínu, dalšího půl roku ve fázi kompotu  (přidali jsme do 230l vína 3 kýble otrhaných bobulek) a poté 7. měsíců zrání na barikovém sudu Seguin Moreau fraicheur. Vínko je lahvované nečeřené, nefiltrované, pro větší bohatost chutí lehce zakalené a téměř bez síry (použito 25 mg/l)

Popis vína - jantarová barva s oranžovými odlesky, komplexní vůně kandované pomerančové kůry, propolisu a heřmánkového čaje, v chuti dominují meruňky a medově bylinné tóny s lehkým tanickým charakterem.

Víno se bude výborně snoubit s Asijskými specialitami připravenými na zázvoru a skvěle funguje s kaviárem.

Víno pro opravdové milovníky tohoto stylu vín, doporučujeme nechat několik dní ležet a po té dekantovat.

alk. 12 %, kys. 5,0 g/l, zb. cukr 0,2 g/l

cena - 330,-                                             momentálně není k dispozici

CHARDONNAY 2018 PALEOLIT

Víno z nejhustší výsadby Chardonnay v rámci celé České republiky (11111 hlav/ha), nízké vedení.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 28.9.2018 při cukernatosti 19,5°NM.

Technologie - 1 den macerace, spontánní kvašení, spontánní jmf, 6. měs. na veškerých kvasnicích v novém barikovém sudu Seguin Moreau fraicheur, 1 x týdně battonage.

Popis vína - nádherná zlatavá barva, bohatá vůně vanilky, hřebíčku a cukrového melounu, víno je plné chuti  s lehkým dotykem ušlechtilého dřeva.

celkový obsah SO2 je pouhých 50mg/l

alk.12,5%, kys. 5,1 g/l, zb. cukr 0,3 g/l

cena - 320,-                                                                   vyprodáno

TRAMÍN ČERVENÝ 2018 MEZOLIT

selský Tramín bez kompromisů

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 28.9 2018 při cukernatosti 20,5°NM.

Technologie - 1 den macerace, spontánní kvašení bez odkalení moštu a ležení vína na veškerých kvasnicích po dobu 6ti měsíců, 1. měsíc na novém akátovém sudu

Popis vína - zlatavá barva, vůně muškátových hroznů s výraznou kořenitostí a jemnou zemitostí, v chuti je víno lehce živé a krásně šťavnaté 

alk. 12,5%, kys. 4,5 g/l, zb. cukr 3,8 g/l 

cena - 250,-                                                                   vyprodáno


KERNER 2018 NEOLIT polosladké

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 4.10 2018 při cukernatosti 21,5°NM. 

Popis vína - zlatavá barva, vůně lipového květu a medu

alk. 13%, kys. 6,0 g/l, zb. cukr 20,9 g/l

cena - 190,- 0,5l                                                    vyprodáno

PINK MAMUT 2018 half - red 100% Pinot noir

Ultimátní přírodní víno z nejhustší výsadby Pinot noir v rámci celé České republiky (11111 hlav/ha), nízké vedení.

Technologie - hrozny byly sklizeny 15.9.2018 při cukernatosti 23°NM. Následně byly rozšlapány a rmut macerován 3 dny včetně třapin. Po vylisování proběhlo spontánní kvašení a malolaktická fermentace na moravských dubovo - akátových sudech. Po osmi měsících bylo staženo z kvasnic a lahvováno nečiřené a nefiltrované. Celkově bylo při výrobě použito pouhých 25 mg/l SO2

Popis vína - tady se vše točí kolem malin. Od malinové barvy, přes vůni po smetanovo - malinovou dochutˇ s rozkouslým malinovým zrnkem

alk.14%, kys. 4,9 g/l, zb. cukr 0,2g/l

cena - 350,-                                                                   vyprodáno


PINOT NOIR 2017 PALEOLIT

Přírodní víno z nejhustší výsadby Pinot noir v rámci celé České republiky (11111 hlav/ha), nízké vedení.

Technologe : hrozny byly v  komplikovaném děštivém počasí sklizeny během září natřikrát a průměrná cukernatost dosáhla 20,5°NM. Následovalo spontánní kvašení 14 dní na rmutu a spontánní JMF na nových dubovo akátových sudech na kterých víno leželo 6 měsíců. Celkem pak 14 měsíců na veškerých kvasnicích. Po té bylo na jaře příštího roku lahvováno bez čeření a filtrace do lahví. Celkový SO2 62mg/l.

Popis vína : krásný, pitelný severní typ Pinotu plný peckovin, višní třešní a drobného červeného bobulového ovoce

alk.12,5%, kys. 4,8 g/l, zb. cukr 0,1g/l

cena - 300,-                                          vyprodáno


CHARDONNAY 2017 PALEOLIT

Víno z nejhustší výsadby Chardonnay v rámci celé České republiky (11111 hlav/ha), nízké vedení.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 19.9.2017 při cukernatosti 19,5°NM. 

Technologie - vlastní zákvas, 8 měs. na veškerých kvasnicích v dubovo - akátovém sudu, spontánní jmf, 1 x týdně battonage.

Popis vína - nádherná zlatavá barva, bohatá vůně vanilky a citrusů, ve středně plné chuti opět dominují citrusy s lehkým dotykem dřeva a příjemnou dochutí po lemon curd.

alk.13%, kys. 5,4 g/l, zb. cukr 0,3 g/l

cena - 320,-                                             vyprodáno 

PINK MAMUT 2017  half - red 100% Pinot noir

Ultimátní přírodní víno z nejhustší výsadby Pinot noir v rámci celé České republiky (11111 hlav/ha), nízké vedení. 

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 1.10.2017 při cukernatosti 20°NM. 

Technologie - 2 dny macerace, spontánní kvašení, spontánní jmf,  8 měs. na veškerých kvasnicích,  battonage co 14. dní.

Popis vína - barva vína je pivoňková s měděným meniskem, ve vůni dominují tóny třešní s decentní zemitostí, v chuti pak můžete objevit peckoviny a šťavnatost drobného bobulového ovoce.

alk. 12,5%, kys. 5,8 g/l, zb. cukr 0,2 g/l

cena - 350,-                                            vyprodáno

TRAMÍN ČERVENÝ 2017 MEZOLIT

selský Tramín bez kompromisů

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sklizeny 19.9 a 27.9 2017 při cukernatosti 19°NM. 

Technologie - hrozny byly po sklizni odzrněny a okamžitě lisovány, následovalo spontánní kvašení bez odkalení moštu a ležení vína na veškerých kvasnicích po dobu 7. měsíců

Popis vína - barva je světle žlutá, se zlatavými odlesky. Ve vůni dominují muškátové hrozny a citrusy, doplněné o zemitost a výraznou kořenitost tohoto osvěžujícího vína. Doporučujeme k výrazným, kořenitým úpravám ryb a mořských plodů

alk. 12,5%, kys. 5,0 g/l, zb. cukr 0,2 g/l 

cena - 250,-                                              vyprodáno